In augustus kregen wij een wel heel bijzonder verzoek! Oma Haring heeft de opbouw van FloriWorld stap voor stap (digitaal) gevolgd via haar kleindochter en keek helemaal uit naar de opening. Helaas liet haar gezondheid het niet toe om FloriWorld zelfstandig te bezoeken om helemaal ‘Flowerized’ naar buiten te komen.

De digitale beleving op afstand is natuurlijk fantastisch, maar totaal anders dan fysiek ondergedompeld te worden in de projecties en de plantenzeeën. Toen Oma Haring de vraag werd gesteld ‘Heeft u nog een laatste wens?’, zei ze volmondig ‘JA!’ ‘Ik zou toch zo graag FloriWorld willen bezoeken’, zei oma. Haar dochters schreven haar wens naar Stichting Ambulance Wens en spoedig werd het bezoek in gang gezet.

Met stralende ogen werd Oma Haring onthaald door het team van FloriWorld. Het team van Stichting Ambulance Wens hielp oma met veel zorg en warmte door de beleving heen. Niets was te veel, en de brancard kwam in alle hoeken en gaten van de beleving. Oma straalde op de selfies, lag onder een deken van projecties en won tot slot haar eigen bos bloemen in de veilig. In het restaurant werd er volop nagepraat met bloemige hapjes en drankjes. Oma was aan het einde van het bezoek moe maar voldaan. Met een brancard vol goodies en haar bijzonder vervulde wens verlieten ze FloriWorld.

Een aantal dagen na het bezoek ontvingen we een grappig bericht, de vraag of we wat flyers naar de hospice van oma konden sturen. Oma Haring was vanuit haar kamer FloriWorld flink aan het promoten en ze staat erop dat de we ‘de bond van ouderen’ benaderen om uitjes te arrangeren. Zelf was ze vroeger actief lid en ze had gewild dat er zulke vernieuwde uitjes bijzaten.

Helaas hebben wij op 24 september 2020 moeten vernemen dat Oma Haring is overleden. De wens van de familie was om met dit bericht Oma Haring en Stichting Ambulance Wens een laatste keer in de schijnwerpers zetten. Wij wensen de familie ontzettend veel sterkte in deze moeilijke tijd en bedanken alle medewerkers en Oma Haring dat wij deel mochten zijn van deze mooie herinnering.

Wilt u meer weten over stichting ambulancewens of of wilt u doneren om meer wensen in vervulling te laten gaan, neem dan eens een kijkje op; https://www.ambulancewens.nl/.

Reactie van de kleindochter van Oma:

Een prachtige en emotionele dag was het in FloriWorld. Met deze reactie wil ik het team van FloriWorld en Stichting Ambulance Wens bedanken dat jullie deze herinnering extra hebben gevuld met zorg en liefde.

Liefs,
De kleindochter van Oma