De Telegraaf bericht over FloriWorld:

‘s Werelds grootste bloemenveiling in Aalsmeer trekt jaarlijks enige tienduizenden bezoekers. Met de nieuwe attractie FloriWorld wil de gemeente een veel grotere hap uit het bloementoerisme nemen.

„Floriworld zet in op 300.000 bezoekers per jaar. Als dit lukt zou het een geweldige impuls aan Aalsmeer geven”, zegt wethouder Robert van Rijn.

Onlangs is begonnen met de bouw van het themapark, pal naast de bloemenveiling FloraHolland. De investering van €29 miljoen wordt vooral gedragen door FloraHolland. Dat is de economische motor in de regio, met 2600 werknemers en een jaaromzet van liefst €4,6 miljard. Reusachtige hoeveelheden bloemen en planten vinden dagelijks via Aalsmeer hun weg over de hele wereld.

Projectontwikkelaar Edgar Peer, oud-wethouder in Amsterdam, heeft alle vertrouwen in de komst van toeristenbussen uit de nabijgelegen hoofdstad. „Internationale toeristen komen nog steeds vooral naar Nederland voor bloemen, klompen en windmolens”, zegt Peer. „Kijk naar de bloemententoonstelling in De Keukenhof. Die trekt jaarlijks 1,4 miljoen bezoekers. Het enige is dat je er maar zes weken per jaar terecht kan. Floriworld is het hele jaar open.” Naast toeristen wordt ook op scholieren gerekend.

Peer stond met bouwbedrijf VolkerWessels aan de basis van het project. FloraHolland had er ook wel oren naar om het aantal bezoekers op te jagen. Dat is teruggevallen naar 50.000. Vroeger kwamen wel vijfmaal zoveel mensen zich vergapen aan de uitgestrekte bloemenhallen en de veilingzaal.

Voetbalveld
Het nieuwe bezoekerscentrum beslaat een vloeroppervlak van ongeveer een voetbalveld, verdeeld over meerdere verdiepingen. In het begin was het wel een vraagteken hoe je de bezoekers voldoende kon boeien, bekent Peer. Tot Bert Kranendonk, bedenker van de populaire Heineken Experience, bij de ontwikkeling werd betrokken. „Door hem heeft Floriworld een enorme zet vooruit gekregen, ook wat betreft de financiering.” Peer wil weinig kwijt over de attracties. „Er is onder meer een attractie waarbij je door de ogen van een bij een bloemenveld ziet.”

Lees hier het artikel. Bron: De Telegraaf