Aalsmeer

FloriWorld organiseerde op 28 november een bijeenkomst bij het Flower Art Museum waarin Aalsmeerse ondernemers meer informatie kregen in het kader van de opening van FloriWorld. De bijeenkomst was bedoeld om te horen wat de ontwikkelingen zijn omtrent FloriWorld en om de mogelijkheden te onderzoeken qua samenwerkingen of arrangementen voor ondernemers uit Aalsmeer.

Leerlingen van het Keizer Karel College

Het programma werd geopend door Constantijn Hoffscholte, coördinator van het Flower Art Museum. Jean van der Hoeven, beleidsadviseur Economische Zaken, Recreatie en Toerisme Aalsmeer en Amstelveen schetste het belang van het verbinden tussen ondernemers. Bert Kranendonk, experience architect van FloriWorld, vertelde meer over de huidige stand van zaken van FloriWorld en leidde de Dragons’ Den in. In de Dragons’ Den kregen ondernemers met een goed idee voor een product of dienst de kans om hun ambitie te verwezenlijken: een samenwerking met FloriWorld. De ondernemers (de pitchers) konden in twee minuten tijd hun idee pitchen aan een panel van juryleden (de Dragons). In dit panel zaten naast Constantijn en Jean, twee hele bijzondere juryleden. Twee leerlingen van het Keizer Karel College vormden samen een jurylid en hielden in de gaten dat de ideeën van de pitchers ook kids proofwaren. De Technasium leerlingen zijn al bij FloriWorld betrokken door een ontwerpopdracht die ze binnenkort aan het FloriWorld team zullen presenteren.

In totaal waren er vijf pitches met diverse ideeën van speciale FloriWorld zeep tot aan een bezoek aan FloriWorld in combinatie met een bezoek aan een bamboe labyrint. Na deze pitches was het aan het panel om de ideeën te beoordelen. Bert Kranendonk was zo enthousiast over de gepitchte ideeën, dat aan alle ondernemers die deelnamen aan de pitch, een samenwerking (op lange termijn) is toegezegd. Met een partij in het bijzonder wordt al op korte termijn een samenwerking opgestart: Jacqueline Boerma zal in samenwerking met FloriWorld workshops met bloemen en planten als thema ontwikkelen.