Praktische informatie

Over FloriWorld

Wat is FloriWorld?

FloriWorld is de nieuwste bloemen- en planten attractie van Nederland en op 1 juli 2020 officieel geopend voor publiek. FloriWorld is permanent gevestigd op het terrein van de bloemenveiling in Aalsmeer!

De nieuwste bloemen- en plantenattractie, bied bezoekers een ontdekkingsreis tussen groeiers en bloeiers. Met een speciaal RFID-bandje, die je bij binnenkomst krijgt, maak je de experience zo persoonlijk mogelijk. FloriWorld heeft 14 verschillende shows, waarin echte én virtuele bloemen en planten de hoofdrol spelen. Geniet na de reis door FloriWorld van een heerlijke lunch, koffie en gebak in ons restaurant. De attractie is volledig indoor en is dus het perfecte uitje op een regenachtige dag.

Naast de attractie staat FloriWorld ook bekend als evenementenlocatie voor vergaderingen, trouwerijen en andere bijeenkomsten.

FloriWorld hanteert de nodige hygiëne maatregelen en 1,5 meter afstand. De attractie is op verschillende punten voorzien van desinfectie machines en wordt gedurende de dag regelmatig schoongemaakt.

Voor wie is FloriWorld?

FloriWorld is gemaakt voor jong en oud!  Zo zijn er verschillende elementen verstopt in de attractie voor kinderen. Je kunt de leukste selfies maken en is er een mooie mix tussen echte en digitale bloemen. Bij FloriWorld leren alle leeftijden op een interactieve manier hoe bijvoorbeeld de sierteeltsector en een echte bloemenveiling werkt. Er is ook gedacht aan mensen met een lichamelijke beperking, zo is de hele attractie rolstoeltoegankelijk en hebben wij een rolstoel beschikbaar op reservering.
Van bloemen en planten wordt toch iedereen blij?

Tickets & prijzen

Waar kan ik kaartjes kopen voor FloriWorld?

Koop hier je tickets online of aan de kassa. Tickets worden verkocht in verschillende tijdsvakken, zodat je zelf kunt kiezen wanneer je langs wilt komen. FloriWorld hanteert tijdsloten om gepaste afstand van elkaar te kunnen waarborgen.

Hoeveel kost een kaartje voor FloriWorld?

Dit zijn de ticketprijzen voor FloriWorld:

Online ticket             €   17,50
Kinderen 4 tot 11      €   10,-
Kinderen 0 tot 3       Gratis
Seniorenticket          € 15,25

Overige prijzen, (groeps)kortingen of speciale arrangementen zijn te bekijken op onze ticketpagina.

Wat zijn de openingstijden?

FloriWorld is maandag gesloten en dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Vanwege Covid-19 is de laatste toegang tot de attractie is om 15:30 uur.

FloriWorld is het gehele jaar geopend, zodat u ook in de winter nog kunt genieten van een bloemen- en planten beleving.

Meetings, events en locatiebezoeken zijn ook buiten openingstijden mogelijk. Neem vooral contact met ons op via info@floriworld.nl voor de mogelijkheden.

Hoe lang duurt een bezoek aan FloriWorld?

Een bezoek aan FloriWorld duurt tussen de anderhalf en twee uur.

Zijn er combinatietickets beschikbaar met andere musea of attractieparken?

Combinatietickets staan vermeld onder arrangementen. Er zijn verschillende combinatietickets mogelijk.

Route en parkeren

Wat is de beste manier om naar FloriWorld te reizen?

FloriWorld is gemakkelijk te bereiken met de fiets, auto of openbaar vervoer.

Met de fiets of auto volg je de borden FloriWorld op het terrein van de bloemenveiling in Aalsmeer.

Met openbaar vervoer stoppen bus 357 en bus 358 van Connexxion voor de deur. Er is een OV-combinatieticket beschikbaar. https://tickets.floriworld.nl/nl/tickets

Het adres van FloriWorld is Sierteeltstraat 1, 1431GM in Aalsmeer.

Telefoon 085 401 8480.

E-mail info@floriworld.nl

Kan ik mijn auto parkeren bij FloriWorld?

U kunt gemakkelijk én gratis parkeren op de parkeerplaats van FloriWorld.

Eten & drinken

Is er een eetgelegenheid bij FloriWorld?

Naar aanleiding van de persconferentie van de overheid op 13-10-2020, hebben wij helaas ons restaurant moeten sluiten tot nader bericht. Wel geven wij na uw bezoek aan FloriWorld de mogelijkheid om een frisdrank, sapje of snack te kopen om mee te nemen voor onderweg.

FloriWorld heeft een eigen horecagelegenheid!
In ons restaurant kunt u genieten van een heerlijk ontbijt, lunch, high tea of lekkere snack. Het restaurant kan buiten de attractie om worden bezocht. Dus voor een kopje koffie of lunch kunt u bij ons terecht. De horeca heeft dezelfde openingstijden als de attractie. Vanwege de coronamaatregelen hebben wij wel een aangepast assortiment.

Is FloriWorld rolstoeltoegankelijk?

Een bezoek aan FloriWorld is rolstoelvriendelijk. Zo zijn er diverse liften beschikbaar, zijn er speciale toiletten en voldoende parkeergelegenheid dichtbij de entree. Er is een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar, neem contact op voor reservering via info@floriworld.nl

Kan ik mijn bagage of tassen opbergen bij FloriWorld?

Normaliter bieden wij lockers aan, zodat u gratis en veilig uw spullen kunt opbergen. Echter, door Corona-maatregelen en de 1,5 meter afstand kunnen de lockers nu niet worden gebruikt. Grote koffers of trolleys kunnen wij helaas niet voor u opbergen.

Evenementen

Kan ik mijn evenement of vergadering organiseren bij FloriWorld?

Zeker. Wij verheugen ons erop om uw event te faciliteren in FloriWorld. Wij organiseren VIP-arrangementen, workshops, diners en meer. Stuur een mail naar events@floriworld.nl voor informatie. Alle events die worden georganiseerd bij FloriWorld voldoen aan de RIVM-richtlijnen.

Vacatures

Zijn er openstaande vacatures bij FloriWorld?

Via https://floriworld.nl/vacatures/ kunt u onze openstaande vacatures bekijken. Ook kunt u op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures via onze Facebook en Instagram pagina.

Overig

Wat wordt er gedaan met de verse bloemen die gebruikt worden in FloriWorld?

Bij FloriWorld worden geen bloemen weggegooid! In onze veilingzaal, aan het einde van de experience, heeft u de mogelijkheid om met uw FloriCoins een boeket te kopen voor uzelf, om weg te geven of om te doneren aan een van de goede doelen waar wij mee samen werken.

Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@floriworld.nl

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Als gevolg van de huidige corona maatregelen is onbezorgd verkeer van mensen en zeker van groepen helaas niet mogelijk. FloriWorld richt zich op een flitsende heropening begin volgend jaar. De heropening vindt plaats zodra zowel het binnenlands toerisme als bezoek vanuit het buitenland niet langer aan beperkingen onderhevig is. Op deze manier dragen wij maximaal bij aan de gezondheid van zowel onze medewerkers als van bezoekers.

Voor informatie of vragen, neem contact op met info@floriworld.nl. Volg ons vooral op onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, we hopen jullie in 2021 weer te mogen ontvangen!

Adres

FloriWorld
Sierteeltstraat 1
1431 GM
Aalsmeer

View on maps